Blog

Novetats de la Renda 2023

by | 14 maig 2023 | Sense categoria

Atenció a tots els contribuents! La renda 2023 porta novetats importants que has de conèixer per a no portar-te sorpreses desagradables en la teva declaració. Aquí et contem el que necessites saber:

Novetats de la Renta 2022

 

Novetats de la Declaració de la Renda 2023

 

En primer lloc, has de saber que les ajudes del Govern i ser mare treballadora ara tributen en la renda. Això significa que hauràs d’incloure aquestes ajudes en la teva declaració i pagar els impostos corresponents.

D’altra banda, el bonus jove del lloguer, el cultural i el xec de 200 euros també tributen en l’IRPF com a guany patrimonial, per la qual cosa has de tenir-los en compte a l’hora de fer la teva declaració.

Quant a les deduccions de l’IRPF, si bé va haver-hi canvis aprovats com a part dels últims pressupostos generals de l’Estat que inclouen rebaixes per a rendes de fins a 21.000 euros, aquests no tindran efecte directe en la declaració corresponent als resultats de 2022. No obstant això, algunes comunitats autònomes sí que es veuran beneficiades per baixades en l’IRPF a nivell regional.

A més, des de 2022 l’aportació individual màxima a un pla de pensions privat amb dret a deducció es redueix a 1.500 euros anuals, mentre que la quantitat no pot superar el 30% dels ingressos nets del treball i altres activitats econòmiques. No obstant això, les aportacions màximes als plans d’empresa ascendeixen als 8.500 euros anuals, per la qual cosa combinats es mantenen en 10.000.

També és important tenir en compte l’impost temporal de solidaritat de les grans fortunes, que implica que les persones amb un patrimoni per sobre dels tres milions d’euros hauran de pagar un percentatge major d’impostos en aquesta i en la pròxima declaració. Encara que només el 0,2% dels contribuents a Espanya tenen aquesta fortuna, és un canvi significatiu a tenir en compte.

En resum, la renda 2023 porta importants novetats que has de conèixer per a fer una declaració correcta i evitar sorpreses desagradables. Assegura’t d’incloure totes les ajudes i beneficis que hagis rebut, i consulta amb un professional si tens dubtes o necessites més informació.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contacta'ns!